Jazz, klassiek, muziektheater, cabaret, woord en alles daar tussenin. Uit dat allegaartje komt het Zangerscollectief voort.
Elf mensen uit verschillende windrichtingen en met compleet andere toekomstperspectieven vonden samen een gemeenschappelijk doel: hun passie voor de muziek en samenzang delen met elkaar en met u. Gestuwd door het geloof dat van samen zingen een enorme kracht uitgaat, en dat al die persoonlijkheden samen alleen maar vuurwerk kan geven, repeteren zij duchtig en plezierig.
Hans Primusz
Hans Primusz riep als dirigent het begrip ‘pop-upkoren’ in het leven. Hij laat zalen en pleinen volstromen met zangers én de media warmlopen met koren voor o.a. Bart Peeters, K's Choice, Pieter Embrechts, Lady Linn... Hij toerde langs Vlaamse en Nederlandse theaters met Zingelong (Maandacht), Kintsukuroi (Spinvis), De Soldaat-facteur en Rachel (Compagnie Cecilia), De Grungblavers, Vergeten Geluk (met Hannelore Primusz) en Craquelé (Studio Orka).
Hannelore Primusz
Omdat ze in haar eentje niet meerstemmig kan zingen, richt Hannelore Primusz samen met broer Hans het Zangerscollectief op.
Zij stond als actrice, zangeres en muziektheatermaakster al op de planken bij o.a. Toneelgroep Maastricht, Alba Theaterhuis, Spinvis en Saartje van Camp, productiehuis Het Gevolg en OT Rotterdam.
Aan nieuwe projecten rond eigen muziek en een muziektheatervoorstelling, wordt momenteel hard gewerkt.
Naast performen coacht Hannelore ook graag groepen en solisten.
Elena Peeters
Haar passie? De stem in al haar facetten. De grootste en belangrijkste onderneming in haar leven tot hiertoe? Een voetreis van meer dan 2000km; in 102 dagen van Antwerpen naar Rome. Over die ervaring maakte ze een voorstelling, een monoloog waarmee ze probeert een beetje tegengif te geven in deze tijd. Momenteel werkt ze aan Johnyboy, opnieuw een monoloog. Die vertrekt vanuit haar correspondentie met twee terdoodveroordeelden en een levenslang gestrafte in Amerika. In oktober zocht ze hen op, nu probeert ze er iets van te maken. Het Zangerscollectief lost bij haar het tot hiertoe onvervuld verlangen in om samen te zingen.
Eline Primusz
Eline Primusz zingt al van jongsaf aan in koren, in professionele musicals en op allerlei gelegenheden. Overdag leert ze Nederlands aan anderstalige jongeren, maar in haar vrije tijd kruipt het muziekbloed waar het niet gaan kan.
Helga Smits
Helga is verpleegkundige van opleiding, maar door haar aderen stroomt muziek. Ze zong backings op concerten en in een opera bij de Nederlandse band Spinvis, voor theater bij Compagnie Cecilia, bij Lise en in haar eigen projecten zoals kleutervoorstelling Welkom Belladonna en Lazy Suzan live-jukebox.
Govaart Haché
Govaart is klassiek geschoold.
Hij snoept graag. Hij zingt en speelt piano.
Vlaamse Polyfonie, Barok, Classicisme, Romantiek, XXste en XXIste eeuw... Govaart lust het allemaal. Hij geniet.
Het Zangerscollectief past volledig op de tafel van het dessertenbuffet der open vocale geesten.
Tine Truwant
Tine Truwant zingt zichzelf de wereld in. Na een fijne tijd bij de Ekerse C-koren en het Professionele Scala verkent zij de wereld van de musical. Ze zet haar keel open in "De zusjes Kriegel" en staat te blinken van plezier in de topmusical "Oliver!". Zingen vindt ze Zalig, maar Schrijven is een Noodzaak. Met haar Nederlandstalige band Tine Truwant en Trosduif gooit ze haar ziel in het publiek: dat ook kleinkunst literatuur kan zijn. Of zoiets.
Peter Maus
Peter Maus viel als kind in een ketel gevuld met koor-en-klavier-toverdrank. Hij haalde het masterdiploma orgel aan het Lemmensinstituut in Leuven en is actief als organist, zanger, dirigent en leraar. Highlights van de voorbije jaren zijn de orgelrecitals in de kathedralen van Antwerpen en Mechelen, de uitnodiging van Jef Neve om zijn nieuwe compositie in wereldpremiere uit te voeren op het orgel van BOZAR Brussel en de samenwerkingen met Hans Primusz aan allerlei koorprojecten die steevast bijval genieten.
Marjon Moed
Marjon kon na haar studie Muziektheater niet kiezen en besloot te genieten van de combinatie van spelen, zingen, maken, schrijven, doceren en produceren en de bijzondere en inspirerende mensen die ze daarbij mag ontmoeten.
Marjon stond met haar eerste solo voorstelling 'Ik heb de zee bedacht' op het ITS festival Amsterdam en werkte o.a. voor het Huis Utrecht en theatergezelschap Bonte Hond.
Voor het Zangerscollectief rijdt ze elke repetitie met veel plezier van Utrecht naar Antwerpen.
Marjon droomt van de dag dat alles goed komt. En bereidt zich voor op haar eerste muziektheatrale documentaire over de vraag waarom het haar nog niet gelukt is een man te vinden.
Yasmin Van Rossem
Yasmin is haar hele leven al creatief op pad. Na haar opleiding muziektheater studeerde ze ook af als muziektherapeute. Nu begeleidt ze mensen met een psychiatrische problematiek. Via woord, muziek en dans creëert ze een plek waar mensen een eigen project kunnen starten en ieders eigenheid een plek kan krijgen. Zelf heeft ze haar plek helemaal gevonden bij het ZC. "Samen zingen, het maken van muziek brengt mensen dichter bij elkaar en het is een ontzettend plezier om daar aan deel te kunnen nemen!"