Zangerscollectief

Jazz, klassiek, muziektheater, cabaret, woord en alles daar tussenin. Uit dat allegaartje komt het Zangerscollectief voort.

Elf mensen uit verschillende windrichtingen en met compleet andere toekomstperspectieven vonden samen een gemeenschappelijk doel: hun passie voor de muziek en samenzang delen met elkaar en met u. Gestuwd door het geloof dat van samen zingen een enorme kracht uitgaat, en dat al die persoonlijkheden samen alleen maar vuurwerk kan geven, repeteren zij duchtig en plezierig.

Jazz, klassiek, muziektheater, cabaret, woord en alles daar tussenin. Uit dat allegaartje komt het Zangerscollectief voort.

Elf mensen uit verschillende windrichtingen en met compleet andere toekomstperspectieven vonden samen een gemeenschappelijk doel: hun passie voor de muziek en samenzang delen met elkaar en met u. Gestuwd door het geloof dat van samen zingen een enorme kracht uitgaat, en dat al die persoonlijkheden samen alleen maar vuurwerk kan geven, repeteren zij duchtig en plezierig.


Hans Primusz
Hans Primusz riep als dirigent het begrip ‘pop-upkoren’ in het leven, waarmee hij zalen en pleinen laat vol lopen. Hij toerde als zanger-muzikant langs Vlaamse en Nederlandse theaters met: Zingelong (productie Maandacht), Kintsukuroi (een gedanste opera van Spinvis en Saartje van Camp), De Soldaat-facteur en Rachel (productie Compagnie Cecilia).

Hannelore Primusz
Omdat ze in haar eentje niet meerstemmig kan zingen, richt Hannelore Primusz samen met broer Hans het Zangerscollectief op.
Zij stond als actrice, zangeres en muziektheatermaakster al op de planken bij o.a. Toneelgroep Maastricht, Alba Theaterhuis, Spinvis en Saartje van Camp, productiehuis Het Gevolg en OT Rotterdam.
Momenteel broedt Hannelore op een nieuw project: een solovoorstelling rond kwetsbaarheid.

Elena Peeters
Haar passie? De stem in al haar facetten. De grootste en belangrijkste onderneming in haar leven tot hiertoe? Een voetreis van meer dan 2000km; in 102 dagen van Antwerpen naar Rome. Over die ervaring maakte ze een voorstelling, een monoloog waarmee ze probeert een beetje tegengif te geven in deze tijd. Ze maakte drie jaar lang deel uit van muziek- en kunstencollectief La Lluvia. Het Zangerscollectief lost bij haar het tot hiertoe onvervuld verlangen in om samen te zingen.

Eline Primusz
Eline Primusz zingt al van jongsaf aan in koren, in professionele musicals en op allerlei gelegenheden. Overdag leert ze Nederlands aan anderstalige jongeren, maar in haar vrije tijd kruipt het muziekbloed waar het niet gaan kan.

Helga Smits
Helga is verpleegkundige van opleiding, maar door haar aderen stroomt muziek. Ze zong backings op concerten en in een opera bij de Nederlandse band Spinvis, voor theater bij Compagnie Cecilia, bij Lise en in haar eigen projecten zoals kleutervoorstelling Welkom Belladonna en Lazy Suzan live-jukebox.

Lander Severins
Als negentienjarige naïeveling studeert Lander Severins cabaret aan de Koningstheateracademie te ‘s-Hertogenbosch waar hij momenteel zijn tweede jaar afwerkt. In 2015 vertolkte hij de hoofdrol in de jeugdreeks de Zoon van Artan voor Ketnet en Zapp. Als hij op vrijdagen in zijn moestuin op nieuwe groenten en materiaal broedt, zoekt hij steeds naar nieuwe manieren om de dingen te kunnen verwoorden. In het cabaretduo Grof Geschud maakt hij absurdistische scènes die net als zijn liedteksten gaan over twijfel, de dingen in vraag durven trekken. Het Zangerscollectief biedt voor hem een nieuwe kans meerstemmig te kunnen zingen.

Govaart Haché
Govaart is klassiek geschoold. Hij snoept graag. Hij zingt en speelt piano. Vlaamse Polyfonie, Barok, Classicisme, Romantiek, XXste en XXIste eeuw... Govaart lust het allemaal. Hij geniet. Het Zangerscollectief past volledig op de tafel van het dessertenbuffet der open vocale geesten.

Tine Truwant
Tine Truwant zingt zichzelf de wereld in. Na haar koorervaring bij de Ekerse C-koren en bij Scala verkent zij de wereld van de musical. In 2009 schreeuwt zij als de luidruchtige Sien in “De zusjes Kriegel”. In 2011 staat ze in de topmusical “Oliver!” als understudy van Mrs Sowerberry op het podium van de Antwerpse Stadsschouwburg.
Ze schrijft een liedje, gooit het naar de mensen en kijkt wat er gebeurt. Langs musicalpaden en kleinkunstwegen

Peter Maus
Peter Maus viel als kind in een ketel gevuld met koor-en-klavier-toverdrank. Hij haalde het masterdiploma orgel aan het Lemmensinstituut in Leuven en is actief als organist, zanger, dirigent en leraar. Highlights van de voorbije jaren zijn de orgelrecitals in de kathedralen van Antwerpen en Mechelen, de opname van een CD met het koor ‘Musica Nova’ uit Boom en de samenwerkingen met de Primusz-clan aan allerlei koorprojecten die steevast bijval genieten.

Marjon Moed
Marjon kon na haar studie Muziektheater niet kiezen en besloot te genieten van de combinatie van spelen, zingen, maken, schrijven, doceren en produceren en de bijzondere en inspirerende mensen die ze daarbij mag ontmoeten. Marjon stond met haar eerste solo voorstelling 'Ik heb de zee bedacht' op het ITS festival Amsterdam en werkte o.a. voor het Huis Utrecht en theatergezelschap Bonte Hond. Voor het Zangerscollectief rijdt ze elke repetitie met veel plezier van Utrecht naar Antwerpen. Marjon droomt van de dag dat alles goed komt. En bereidt zich voor op haar eerste muziektheatrale documentaire over de vraag waarom het haar nog niet gelukt is een man te vinden.

Yasmin Van Rossem